33. Norppasoutu Pihlajaveden saaristossa

30.6.-2.7.2023 (3 soutupäivää)

 

Norppasoutu soudetaan jälleen perinteiseen retkeilytyyliin ilman klumeruureja. Meillä Saimaan rannoilla on loistavat retkeilymahdollisuudet vain muutaman aironvedon päässä kaupungista. Tällä retkellä päästään tutustumaan turvallisesti ja helposti kirkkovenesoutuun ja retkeilyyn.

Norppasoutu on retkisoututapahtuma, joka soudetaan leppoisaan tahtiin maisemia ihaillen rullapenkein varustelluilla perinteisillä kirkkoveneillä. Kolmen päivän aikana kierretään saarten sokkeloita maitse ja vesitse; soutumatka 25-35 km päivässä. Matkan aikana kahvitellaan ja pidetään uintitaukoja. Illalla soutupäivän jälkeen nautitaan maittavasta päivällisestä ja saunan löylyistä.

Lauantaina kierretään Kongonsaari ja tutustutaan Kongonsaaren luolaan ja vanhaan Salpa-asemaan. Lue paikan historiasta täältä.

Souturetken majoitus on viime kesän tapaan 1952 valmistuneella retkihenkisellä Turponmajalla ja pihapiirissä Turponsaaressa. Saaren luonnon nähtävyyksiä ovat mm. Turpon luolat, Kätkytkivi, joka kuuluu Suomen suurimpiin siirtolohkareisiin sekä Laurikkalan niitty, joka on maakunnallisesti arvokas perinnemaisema, jossa esiintyy runsaasti vaateliaita niittykasveja, kuten niittyräpelöä, kesämaitiaista ja ketoneilikkaa. Turponsaari sijaitsee Pitkän Pihlajaveden itäpäässä, noin 10 km Savonlinnasta etelään ja se kuuluu nykyisin valtion luonnonsuojelualueisiin.

Majoitus on valittavissa kolmesta vaihtoehdosta: makuualustalla majan tunnelmallisella vintillä kahdessa remontoidussa majoitushuoneessa, perinteisessä mm. armeijan ja partiolaisten usein käyttämässä puolijoukkueteltassa tai omassa teltassa tai muussa mukaan ottamassasi majoitteessa. Majoitustilat - kuten myös kulkupelimme - ovat siis tiloiltaan pieniä, mutta tunnelmaltaan suuria!

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3